Înapoi la rețete
VitaminExpress cu orez de conopidă
Timp de preparare: 15 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 1 conopidă mică

- 2 linguri de ulei Floriol Vitamina E

- 2 ouă

- Jumătate de ceapă mică

- 250g de morcovi și mazăre congelate

- 1 linguriță de sare

- Jumătate de linguriță de piper

- 2 căței de usturoi

- 1 ceapă verde

- 3 linguri de sos de soia

Mod de preparare

1. Pentru a găti “orezul” de conopidă, taie conopida și adaug-o în blender până când capătă textură similară couscous-ului.

2. Bate ouăle într-un bol împreună cu sarea, iar apoi prăjește-le într-o lingură de ulei Floriol Vitamina E, la foc mic. Lasă-le apoi deoparte.

3. Călește la foc mic ceapa, usturoiul, mazărea și morcovii pentru 2-4 minute până când se înmoaie un pic, iar apoi dă focul la intensitate medie.

4. Adaugă “orezul” de conopidă în tigaie alături de sosul de soia. Gătește-le pentru 5-6 minute până când conopida devine puțin crocantă la suprafață, dar rămâne moale înăuntru.

5. La final, adaugă ouăle și ceapa verde tocată.

Poftă bună!