Înapoi la rețete
Hummus colorat, în vitamine bogat
Timp de preparare: 30 de minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 1 sfeclă roșie coaptă, curățată și tocată

- 1 conservă de năut

- 80g tahini

- coaja și zeama de la o lămâie

- 2 căței de usturoi tocați

- 80ml Floriol Ulei Presat la Rece din Semințe de Floarea-Soarelui

- 10g de chimen

- 10g de sare

- o mână de mirodenii / condimente

Mod de preparare

1.Combinați năutul, tahini, sfecla roșie, zeama de lămâie, usturoiul, chimenul și sarea într-un robot de bucătărie.

2.Picurați încet uleiul Floriol Presat la Rece din Semințe de Floarea-Soarelui și amestecați până obțineți o pastă fină. Gustați și ajustați condimentele după preferință, adăugând mai mult ulei, zeamă de lămâie, usturoi, chimen sau sare, după cum este necesar.

3.Serviți într-un bol și presărați pătrunjel, za’atar, coajă de lămâie, nuci, fulgi mari de sare sau orice alt topping pe care îl considerați potrivit. Adăugați și câteva picături de ulei Floriol peste, pentru un plus de savoare și vitamine!

Hummus-ul poate fi păstrat la frigider într-o caserolă timp de 4-5 zile. Nu este recomandat să se încălzească. Ideal pentru planificarea alimentară.

Poftă bună!