Pașii mici către un stil de viață sănătos sunt mai importanți decât crezi

Floriol este unul dintre ei și te ajută în orice demers zilnic!

Asa cum știm, e cel puțin dificil să ne schimbăm stilul de viață dintr-o dată. Dar de foarte multe ori cădem în propria capcană. Luăm decizii mari, cum este cea de a începe de mâine să luăm lecții de fitness de la campioni sau de a trece la diete stricte care ne-au fost recomandate. Odată ce entuziasmul acestor decizii trece, ne reîntoarcem la fel de rapid la vechile obiceiuri.
Floriol împreuna cu Larisa Petrini, expert în nutriție integrativă, îți propun o altă abordare – pași mici către un stil de viață sănătos. Un pas mic pe zi, repetat, îți poate asigura rezultatele pe care ti le dorești fără eforturi prea mari.

Pas cu pas către un stil de viață mai sănătos! Urmărește sfaturile expertului, Larisa Petrini

Calitatea gustărilor are un cuvânt de spus

Acei biscuiți pe care îi găsim pe biroul colegului pot reprezenta, de cele mai multe ori, un obstacol către un stil de viață sănătos. Un pas mic înseamnă și să înlocuiești gustările tale obișnuite dintre mese cu migdalele, morcovi cruzi, caju, nuci etc.

Reguli ușoare de combinare a alimentelor

Încercările eșuate din trecut ne-au confirmat că privarea completă de anumite alimente este un obiectiv care se întoarce, de multe ori, împotriva noastră. De aceea e foarte important să facem un pas mic și să învățăm cum să combinăm alimentele. Nici un aliment nu e interzis când îți dorești un stil de viață sănătos, dacă știi în ce combinații să îl consumi.

Cum gestionăm plăcerile culinare

Putem sa facem un pas mic și să reducem progresiv porția de junk food și neapărat să-i alăturăm legume proaspete. Legumele proaspete sunt mereu un partener de încredere pentru organismul nostru când ne dorim o viață sănătoasă.

Mâncăruri consumate atent

Măsura și disciplina sunt două soluții eficiente pentru un stil de viață sănătos. Sistemul de trei mese pe zi calculate și doua gustări ne ajută să nu ne înfometăm și să nu picăm tentației de a ronțăi alimente considerate nesănătoase.

Slăbit în pași mici

Un pas mic înseamnă și renunțarea la regimurile drastice care nu funcționează pe termen mediu și lung, adoptând dieta care ni se potrivește și păstrând proporția 80:20. În 80% din timp ne străduim să mâncăm echilibrat și nutritiv, în 20% din timp ne dăm voie să derapăm și spre alimente ‘interzise’.

Mișcare sub orice formă

Atunci când spunem exerciții fizice, gândul ni se duce la tonifiere prin exerciții solicitante cu greutăți și accesorii scumpe. Dar un pas mic ar fi și să includem în programul zilnic plimbări pe jos, momente de dans, alergat în parc sau pe bandă, sau câteva minute de stretching dimineața și seara.

Odihna, esențială pentru o viață sănătoasă

Petrecem foarte mult timp în fața laptopului, a telefonului mai ales seara când organismul nostru se pregătește de somn. Pentru a reuși să respectăm cele opt ore recomandate pe noapte, este important sa ne așezăm în pat cu jumătate de oră înainte de ora la care ne-am propus să adormim, lăsând departe dispozitivele mobile.