Înapoi la rețete
Vitamin-acadele
Timp de preparare: 45 de minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 4 ouă mari

- 420g zahăr

- 250ml ulei Floriol Vitamina E

- 450g piure de dovleac copt

- 500g făină

- 30g praf de copt

- 15g de sare

- 15g bicarbonat de sodiu

- 30g scorțișoară

- 15g nucșoară

- 10g cuișoare măcinate

- 10g ghimbir măcinat

- 170g cremă de brânză

- 80g unt

- 335g ciocolată (albă sau cu lapte)

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Între timp, unge o tavă de sticlă (sau o tavă de brioșe) cu ulei Floriol Vitamina E.

2. Într-un bol mare, amestecă cele două ouă cu 350g de zahăr, uleiul Floriol Vitamina E și dovleacul copt. Adaugă apoi făina, praful de copt, sarea și condimentele. Amestecă-le bine împreună și apoi adaugă compoziția în tavă. Bagă la cuptor timp de 25-30 minute (14-18 minute dacă le prepari în tava de brioșe). Apoi lasă aluatul la răcit timp de 20 de minute înainte de a-l sfărâma.

3. Cât timp blatul se coace, amestecă crema de brânză, untul și restul de zahăr într-un mixer până când mixul devine ușor și pufos.

4. Lasă blatul sa se răcească și sfărâmă-l într-un bol mare până când capătă o textură fină.

5. Adaugă mixul obținut la pasul 3 peste aluatul sfărâmat. Amestecă până când se omogenizează într-o compoziție ce poate fi modelată în biluțe mici. Apoi așează-le pe o foaie de copt, acoperă-le cu folie de plastic și lasă-le la frigider 10-15 minute ca să se întărească.

6. Topește ciocolata în cuptorul cu microunde sau pe aragaz la bain-marie, până când aceasta devine lichidă.

7. Cu ajutorul unei furculițe sau a unei scobitori, acoperă sferele cu ciocolată și lasă-le apoi să se întărească pe o foaie de copt.

Poftă bună!