Înapoi la rețete
Stir-fry nutritiv cu pui și legume
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 5 căței de usturoi tocați mărunt

- 2 linguri de ghimbir proaspăt tocat

- 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute

- 1/4 linguriță de cuișoare măcinate

- 60ml de sos de soia

- 30ml de oțet de orez

- 20ml de sirop de arțar

- 1 varză mică

- 30ml de ulei Floriol cu Vitamina E

- 1 kilogram de carne tocată de pui

- 300g de morcovi răzuiți

- O legătură de ceapă verde tocată mărunt

- 120g de frunze proaspete de coriandru și tulpini moi, tocate

- Orez brun pregătit sau taitei din orez brun pentru servit (opțional)

Mod de preparare

1. Într-un bol, combinați usturoiul, ghimbirul, fulgii de ardei iute și cuișoarele. Într-un alt bol combinați 2 linguri de sos de soia, oțetul de orez și siropul de arțar.

2. Tăiați varza în fâșiuțe lungi.

3. Încălziți o tigaie mare și adâncă la foc mediu-mare. Adăugați 1 lingură de ulei. După ce devine fierbinte, adăugați carnea de pui. Gatiti, sfărâmând carnea. Adăugați celelalte 2 linguri de sos de soia rămase. Continuați gătitul până când carnea este complet gătită și orice lichid care s-a adunat în tigaie s-a evaporat în mare parte, aproximativ 5 minute. Transferați într-un platou sau bol. Acoperiți tigaia cu un capac.

4. Adăugați cealaltă lingură de ulei în tigaie. Adăugați varza și morcovii tăiați fâșiuțe julien. Gătiți timp de 5 minute, amestecând din când în când, până când varza începe să se înmoaie.

5. Adăugați amestecul de sos de soia și condimente. Acoperiți tigaia și gătiți la foc mare timp de 5 minute, până când varza este complet înmuiată, dar nu este moale.

6. Scoateți capacul și adăugați ceapa verde, coriandrul și carnea de pui. Lăsați să gătească încă 2 minute. Varza ar trebui să fie crocantă și ușor înmuiată (dacă nu este, gătiți-o puțin mai mult). Serviți cald cu orez sau taitei și cu o porție suplimentară de sos de soia, dacă doriți.

Poftă bună!