Înapoi la rețete
Piept de rață cu sparanghel si sos de portocale
Timp de preparare: 40 de minute     Dificultate: usoara
Ingrediente

- 4 bucăți piept de rață cu piele   

- 2 legături mari de sparanghel   

- 200g roșii cherry   

- 2 linguri boabe de rodie  

- 100ml ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- Un praf de sare, unul de piper   

- Ingrediente pentru sosul de portocale: Coaja și zeama de la două portocale netratate   

- 60g unt   

- 1 chilli proaspăt   

- Sare, piper   

Mod de preparare

1. Tamponați cu un șervet de bucătărie pieptul de rață, asigurați-vă că acesta este uscat, presărați sare și piper pe ambele părți. Crestați pielea, puneți pieptul de rață într-o tigaie, cu pielea în jos, nu încingeți tigaia înainte, asigurați-vă că este o tigaie pe care o puteți băga apoi și la cuptor.

2. Preîncălziți cuptorul la 200 °C

3. Gătiți rața pe ambele părți timp de câteva minute pănă ce aceasta devine ușor aurie.

4. Dați apoi rața la cuptorul preîncălzit cu pielea în partea de jos pentru 8 minute sau pentru 10-11 dacă o vreți bine făcută.

5. Puneți o oală cu 2L de apă pe foc, odată ce apa a fiert puneți sparanghelul (după ce i-ați tăiat extremitățile) și blanșați pentru 2-3 minute.

6. Puneți într-o tigaie uleiul la încins, adăugați sparanghelul și roșiile cherry tăiate jumătăți și gătiți preț de 4-5 minute, adăugați sare și piper după gust.

7. Pentru sosul de portocale puneți toate ingredientele într-o tigaie pe foc și ardeiul iute tocat mărunt și gătiți pe foc mic până ce sosul se va reduce și va fi cremos.

8. Tăiați pieptul de rață în felii potrivite și serviți cu sparanghelul sotat, boabele de rosie și sosul de portocale.

Poftă bună!