1. Cerne făină și zahărul într-un bol.
2. Amestecă ouăle ușor bătute, 2 linguri de Floriol și laptele într-un recipient separat.
3. Amestecă ingredientele lichide cu cele solide,, învârtind constant.
4. Lasă amestecul să se odihnească 30 de minute.
5. Adaugă o tigaie pe foc și unge-o cu puțin ulei Floriol natural bogat în vitamina E.
6. Pune aluatul în tigaie pentru a obține clătite subțiri și elastice.
7. Pentru sos, topește la bain-marie ciocolată amăruie împreună cu 50 ml , frișcă și lasă-o deoparte pentru a se răci.
8. Separat, într-o oală adaugă 2 lingurițe de zahăr pudră și fructele de pădure și lasă-le pe foc până când obții un sos fin, amestecând în continuu, pentru a un se lipii sau arde.
9. Adaugă în vasul pentru mixer 100ml smântână lichidă pentru frișcă
(ținută în prealabil in frigider), brânză mascarpone și 2 linguri de zahăr pudră și amestecă la viteză mare aproximativ 1 min, până se omogenizează smântâna lichidă cu mascarpone.
10. Opțional, poți adăuga esență de vanilie pentru un plus de gust.
11. Pentru preparearea finală a clătitelor, întinde un strat fin de cremă de mascarpone cu frițcă peste care adaugă o lingură de sos.
12. Rulează sau împăturește în triunghiuri și asezonează cu sosul de ciocolată.
Poftă bună!