1. Prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsă-l acoperit timp de 5-10 minute. Adaugă apoi coriandrul, coaja de lime, sucul de la un lime și 10g de sare.
2. Între timp, gătește ceapa aproximativ 2 minute, până când începe să se înmoaie. Adaugă apoi și usturoiul și gătește pentru încă 30 de secunde.
3. Adaugă cartofii dulci, ardeiul iute, restul de sare și piperul. Amestecă bine, apoi acoperă și lasă să se gătească timp de aproximativ 5 minute.
4. Adaugă supa de legume, amestecă și lasă mixul pe foc încă 10 minute, până când cartofii sunt fragezi.
5. Adaugă fasolea neagră în tigaie și mai gătește amestecul aproximativ 1-2 minute. Îndepărtează de pe foc.
6. Adaugă apoi piersicile, porumbul, ceapa roșie, jalapeno, coriandrul, avocado și restul sucului de lime împreună cu uleiul Floriol presat la rece din semințe de floarea-soarelui. Gustă și ajustează după preferință.