1. Curăță rața de pielea și grăsimea în exces și înțeap-o cu un cuțit peste tot.
2. Pune coaja de mandarină, apa, mierea, anasonul stelat, scorțișoara și vanilia într-o oală adâncă și fierbe 15 minute.
3. Ia oala de pe foc și adaugă sucul de mandarine și sosul de soia.
4. Răcește marinada în frigider.
5. Scufundă toată rața în marinadă și lasă la frigider 48-72 de ore.
6. Preîncălzește cuptorul la 120 de grade.
7. Lasă rața să ajungă la temperatura camerei.
8. Pune jumătate din marinadă într-o tigaie și fierbe la foc mic până când aceasta ajunge la consistența unei glazuri.
9. Introdu jumătățile de mandarină în rață.
10. Pune rața pe un grătar și unge-o peste tot cu Floriol Vitamina E cu ajutorul unei pensule.
11. Dă totul la cuptor timp de 3 ore.
12. Glazurează la fiecare 15 minute în ultimele 90 de minute de copt.
13. Scoate rața și las-o să se odihnească 30 de minute înainte de servire.