Înapoi la rețete
Crostata cu dovleac, miere și ricotta
Timp de preparare: 1 oră 25 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 125g făină de grâu

- 170g unt

- 60g făină de hrișcă

- 2g sare

- 80 ml apă rece ca gheața

- 1 lingură ulei Floriol cu Vitamina E

- 230g cârnați

- 1 linguriță semințe de fenicul, zdrobite

- 340g dovleac, tăiat în jumătate, curățat de semințe și feliat subțire

- 3g piper proaspăt măcinat

- 4g sare

- 450g brânză ricotta

- 1 lingură oregano proaspăt tocat

- 10ml miere

- 1 ou

Mod de preparare

1. Pregătește aluatul. Combină făina de grâu, untul, făina de hrișcă și sarea și amestecă până când bucățile de unt se topesc. Adaugă 80ml de apă foarte rece și continuă să amesteci până când se omogenizează.

2. Pregătește o tavă mare cu hârtie de copt și las-o deoparte. Transferă aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină. Adună aluatul și rotunjește-l, apoi întinde-l într-un cerc cu diametrul de 38 cm. Acoperă cu folie de plastic și pune-l la frigider aproximativ 20 de minute până când se răcește.

3. Între timp, preîncălzește cuptorul la 200°C.

4. Încălzește uleiul Floriol cu Vitamina E într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă cârnații și semințele de fenicul zdrobite și gătește-le cca. 5 minute. la tigaia de pe foc și adaugă dovleacul, piperul și 2g sare sau după gust.

5. Într-un bol, amestecă brânza ricotta, oregano, mierea și restul de 4g sare.

6. Scoate aluatul de la rece și întinde amestecul de ricotta peste aluat, lăsând o margine de 5 cm. Întinde și amestecul de dovleac și cârnați într-un strat uniform peste amestecul de ricotta. Îndoaie marginile aluatului peste umplutură, suprapunându-le la fiecare 10 cm pentru a crea o crustă uniformă. Unge crusta cu puțin din oul bătut și presară generos cu sare.

7. Coace în cuptorul preîncălzit până când crostata este rumenită, timp de 40-45 de minute. Scoate din cuptor și stropește cu miere. Presară restul de oregano peste umplutură.

Poftă bună!