1. Încălzește cuptorul cu ventilație la 200 de grade sau cuptorul cu gaz la 180 de grade.
2. Pune cartofii într-o cratiță mare, acoperiți cu apă clocotită, apoi fierbe-i timp de 20-25 minute până se înmoaie sau până pot fi străpunși cu vârful unui cuțit ascuțit.
3. Încălzește o lingură de ulei Floriol într-o tigaie medie și prăjește ceapa până ajunge moale și translucidă.
4. Adaugă semințele de muștar, chimenul și turmericul și gătește amestecul pentru 2 minute, apoi pune-l deoparte.
5. Când cartofii au fost gătiți, scurge-i de apă și zdrobește-i în cratiță până devin cremoși.
6. Pune spanacul într-o strecurătoare mare și toarnă apă fierbinte peste. Asigură-te că nu rămâne apă cu o lingură pe care o vei folosi ca să presezi spanacul din strecurătoare.
7. Într-un castron mare, amestecă piureul de cartofi, ceapa condimentată și spanacul cu un praf de sare și piper, apoi împarte amestecul în 8 turte egale.
8. Încălzește 4-5 linguri de ulei într-o tigaie mare și prăjește turtele, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când formeaza un pic de crustă, apoi asează-le cu grijă pe o tavă unde ai aşezat în prealabil o foaie de hârtie de copt.
9. Bagă-le în cuptor și coace-le timp de 15 minute.
10. Între timp, ocupă-te de kale. Incălzește 1-2 linguri de ulei la foc mare, apoi prăjește frunzele, amestecând ocazional, timp de 7-8 minute până când sunt moi, dar ușor crocante.
11. Adaugă usturoiul în ultimele 2 minute, apoi condimentează.
12. Pentru ouăle poșate ai nevoie să umpli o cratiță mare sau o tigaie adâncă cu apă pe care o aduci până la punctul de fierbere.
13. Sparge ouăle în apă și gătește-le fără a le atinge pentru 3-4 minute.
14. Servește turtele alături de ouă poșate, puțin coriandru și frunzele de kale prăjite.