Înapoi la rețete
Tort Marocan cu lămâie
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

- 4 ouă la temperatura camerei

- 250gr de zahăr granulat

- 200ml ulei Floriol Vitamina E

- 400gr făină

- 4 lingurițe praf de copt

- Jumătate de linguriță de sare

- 100ml lapte

- 4 linguri de zeamă de lămâie

- 2 linguri de coajă de lămâie

- 1 linguriță de esență de vanilie

- 200gr zahăr pudră

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

2. Pregătește o tavă de tort unsă cu ulei și presărată cu făină.

3. Bate ouăle și zahărul cu un mixer până când amestecul devine fin.

4. Continuă să bați cu mixerul în timp ce adaugi lent uleiul.

5. Adaugă făina, praful de copt, sarea și laptele.

6. Amestecă până când tot amestecul este omogenizat.

7. Adaugă zeama și coaja de lămâie împreună cu esența de vanilie.

8. Toarnă amestecul în tava de tort.

9. Lasă la cuptor 40 de minute.

10. Lasă tava la răcorit 10 minute, apoi scoate blatul.

11. Pentru glazură, amestecă 2 linguri de zeamă de lămâie cu zahărul pudră.

12. Decorează tortul cu felii de lămâie.

Poftă bună!