Înapoi la rețete
Prajitură răsturnată cu portocale
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
Ingrediente

Blat:

- O tavă rotundă

- 275 g de făină

- O linguriță de praf de copt

- Jumătate de linguriță de cardamom măcinat

- Un vârf de linguriță de sare

- Un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu

- Un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată

- 100 g zahăr

- 1 ou

- 120 g de smântână de gătit

- 50 g de ulei Floriol Vitamina E

Topping portocale:

- 50 g zahăr

- 2 linguri de zahăr brun

- 2 linguri Floriol Vitamina E

- 1 lingură de apă

- 1 portocală roșie medie

- 2 portocale normale medii

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 190 grade și unge tava cu Floriol Vitamina E.

2. Pentru topping, într-un bol, amestecă zahărul, uleiul și puțină apă și pune conținutul într-o tavă.

3. Dă prin răzătoare cojile a două portocalele.

4. Taie cele două portocale curățate de coajă în rondele și pune-le deasupra compoziției.

5. Stoarce portocala rămasă și pune sucul obținut deoparte.

6. Pentru prepararea blatului, într-un castron, amestecă făina, praful de copt, cardamomul măcinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.

7. Separat, adaugă cojile rase de portocale în compoziția de zahăr și amestecă cu oul, smântâna, uleiul și sucul de portocale.

8. Combină amestecul de făină cu amestecul de zahăr.

9. Toarnă aluatul în tava pregătită și întinde-l peste feliile de portocale.

10. Scoate-l din cuptor și lasă-l 10-15 minute la răcit, apoi răstoarnă-l pe un platou rotund.

Poftă bună!