1. Preîncălzește cuptorul la 190 grade și unge tava cu Floriol Vitamina E.
2. Pentru topping, într-un bol, amestecă zahărul, uleiul și puțină apă și pune conținutul într-o tavă.
3. Dă prin răzătoare cojile a două portocalele.
4. Taie cele două portocale curățate de coajă în rondele și pune-le deasupra compoziției.
5. Stoarce portocala rămasă și pune sucul obținut deoparte.
6. Pentru prepararea blatului, într-un castron, amestecă făina, praful de copt, cardamomul măcinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
7. Separat, adaugă cojile rase de portocale în compoziția de zahăr și amestecă cu oul, smântâna, uleiul și sucul de portocale.
8. Combină amestecul de făină cu amestecul de zahăr.
9. Toarnă aluatul în tava pregătită și întinde-l peste feliile de portocale.
10. Scoate-l din cuptor și lasă-l 10-15 minute la răcit, apoi răstoarnă-l pe un platou rotund.