Înapoi la rețete
Paste cu ragu de vită
Timp de preparare: 2 ore și 15 minute     Dificultate: medie
Ingrediente

Pentru sos ragu:

- 5 linguri de ulei Floriol natural bogat în vitamina E

- 1 kg carne tocată de vită

- O ceapă galbenă, tocată

- 5 căței de usturoi, feliați

- 1/2 linguriță de semințe de fenicul

- 1/4 linguriță pepperoncino

- 2 linguri pastă de tomate

- O cană de vin roșu

- 400 g roșii decojite

- 1 litru de apă

- 3 ramuri de cimbru

- O frunză de dafin

- 2 linguri de oțet balsamic

- Parmezan ras

- Pătrunjel tocat

Pentru paste:

- 800 g paste la alegere (tagliatelle, penne, fusilli, etc)

Mod de preparare

1.Încălzește 3 linguri de Floriol natural bogat în vitamina E într-o oală adâncă.

2.Adaugă carnea tocată și asezonează cu sare și piper.

3.Gătește până când aceasta devine maronie.

4.Mută carnea tocată într-un bol separat.

5.Încălzește încă 2 linguri de ulei Floriol Omega 9.

6.Călește ceapa, usturoiul, semințele de fenicul și pepperoncino.

7.Adaugă pasta de tomate, apoi vinul.

8.Gătește până când mirosul de alcool a dispărut.

9.Adaugă roșiile decojite, apa, cimbrul, frunza de dafin, oțetul balsamic și carnea tocată.

10.Amestecă pentru a combina totul, apoi redu flacăra și gătește acoperit totul timp de cel puțin 2 ore; amestecă din când în când, până când sosul a scăzut.

11.Fierbe pastele astfel încât să fie al dente și apoi pune-le peste sosul scăzut și amestecă ușor astfel încât să se îmbine sosul printre acestea.

12.Servește cu parmezan proaspăt ras.

Poftă bună!