Înapoi la rețete
Panettone cu portocale și ciocolată
Timp de preparare: 2 ore și 15 minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 6 linguri de ulei Floriol Vitamina E

- 10g de drojdie proaspătă

- 3 linguri de lapte călduț

- 65g zahăr pudră

- 1 lingură de esență de vanilie

- 3 ouă medii

- Coaja rasă a unei portocale

- 700g făină

- Un vârf de sare

- 85g de ciocolată neagră

- 85g de coajă confiată de portocală

- O cană cu apă

Opțional

- Stafide

- Migdale

- Fructe confiate

Mod de preparare

1. Încălzește ușor laptele, apa și amestecă-le cu drojdia. Adaugă și o linguriță de zahăr. Așteaptă 15 minute, până când drojdia începe să fermenteze.

2. Adaugă restul zahărului, ouăle, coaja rasă de portocală, sarea, esența de vanilie, uleiul Floriol cu vitamina E și amestecă ușor.

3. Încorporează treptat făina, în timp ce continui să amesteci. Frământă aluatul timp de cca 20 minute, ca să te asiguri că va fi pufos.

4. Adaugă ciocolata neagră zdrobită și coaja confiată de portocală, apoi lasă aluatul la crescut timp de jumătate de oră.

5. Preîncălzește cuptorul și coace aproximativ o oră, la 180 grade.

6. Așteaptă să se răcească complet înainte să servești.

Poftă bună și Paște fericit alături de cei dragi! Nu uita să spui ‘Mulțumesc’ celor care pun mereu suflet în ceea ce pregătesc pentru tine.

Poftă bună!