Înapoi la rețete
Supă de roșii cu quinoa
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 380g de quinoa gătită

- 28g unt

- 30ml ulei Floriol cu Vitamina E

- 2 cepe mijlocii, tocate

- 1 cățel de usturoi mărunțit

- 1600g roșii întregi la conservă

- 475ml supă de legume

- 15g amestec de condimente italiene

- 3g sare

- 3g piper

- 30g semințe de dovleac

Mod de preparare

1. Încălzește untul în ulei la foc mediu până când untul se topește.

2. Adaugă ceapa în tigaie și călește timp de 2-3 minute, până când aceasta devine moale. Adaugă sare și piper după gust.

3. Adaugă usturoiul și amestecă până când devine ușor aromat.

4. Adaugă roșiile, supa de legume și amestecul de condimente italiene în tigaie. Crește temperatura la maxim și lasă să fiarbă aproape de punctul de fierbere.

5. Reduce temperatura la mediu spre scăzut și fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când.

6. Pasează supa până devine cremoasă.

7. Adaugă o lingură de quinoa gătită în supă și semințe de dovleac.

Poftă bună!