Înapoi la rețete
Coronițe cu mere
Timp de preparare: 3 ore     Dificultate: medie
Ingrediente

- Ingrediente pentru aluat (6 coronițe) : 530g făină de tip 000   

- 7g drojdie instant   

- 100g zahăr  

- 70ml ulei Floriol Vitamina E   

- Coaja de la o portocală netratată   

- 100g zahăr   

- 3 ouă medii  

- 120 ml apă  

- Un praf de sare  

- 6 mere mici  

- Ingrediente pentru umplutură : 150g unt moale   

- 3 lingurițe scorțișoară  

- 1 ou   

- 40g făină  

- 100g zahăr brun  

- O linguriță extract de vanilie   

Mod de preparare

1. Puneți toate ingredientele pentru aluat, mai puțin uleiul, în bolul mare al unui mixer. Cu hook-ul pentru aluat mixați la viteză mică până ce veți obține un aluat omogen. Puteți frământa aluatul și manual.

2. Începeți să adăugați treptat uleiul, mixați în continuare la viteză mică, mixați până ce veți obține un aluat elastic, în jur de 8-10 minute.

3. Între timp puteți face umplutura, puneți toate ingredientele pentru umplutură într-un bol și amestecați cu o spatulă până ce veți obține o compoție cremoasă și omogenă.

4. Puneți aluatul într-un bol încăpător. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l la dospit, într-un loc ferit de curenți de aer, pentru aproximativ o oră sau până ce acesta își va dubla volumul.

5. După ce aluatul a crescut formați 3 bile egale din acesta. Întindeți-le pe un blat înfăinat până ce veți obține 3 dreptunghiuri cu diametrul de 30x25cm.

6. Întindeți câte o treime din umplutură pe fiecare foaie de aluat și rulați. Puneți aluaturile rulate la frigider, în folie alimentară, pentru cel puțin 30 de minute. Odată ce le-ați scos din frigider întindeți-le ușor pe blatul de lucru, cu mâinile, până ce veți obține un rulou lung de aproximativ 60-70 cm.

7. Preîncălziți cuptorul la 180 °C

8. Tăiați fiecare rulou longitudinal, apoi pe lățime și împletiți rulourile nou formate, apoi lipiți-le ușor la capete cu degetele, veți avea astfel 6 coronițe.
Puneți coronițele în două tăvi, câte 3 în tavă, acoperiți-le cu folie alimentară unsă cu un strop de ulei și lăsați-le la dospit pentru încă 30 de minute.

9. După ce acestea au crescut puțin ungeți-le cu un ouă bătut, prindeți-le cu scobitori ude (opțional), puneți câte o jumătate de măr în mijlocul fiecărei coronițe și presărați fulgi de migdale (opțional).

10. Coaceți-le preț de 30 de minute sau până ce devin aurii. Se pot servi simple sau cu miere deasupra.

Poftă bună!