1. Încălzește cuptorul cu ventilație la 200 de grade sau cuptorul cu gaz la 180 de grade.
2. Taie păstârnacul pe jumătate, în lung.
3. Fierbe apa într-o oală, adaugă puţină sare şi apoi păstârnacul. Lasă-l 3 minute la fiert apoi scurge-l.
4. Pune păstârnacul într-un vas de copt și stropește-l cu ulei Floriol natural bogat în vitamina E.
5. Se coace timp de 30-35 de minute, până când devine auriu, ulterior tăie-l în bucăți.
6. Adaugă într-o tigaie Floriol Omega 9 şi ceapa albă și gătește-o ușor timp de 10 minute, până se înmoaie.
7. Se adaugă bulionul și păstârnacul si se găteşte timp de 10 minute.
8. Transferă compoziţia într-un robot de bucătărie si omogenizeaz-o.
9. Cu puțin timp înainte de a fi gata de servire, readu supa într-o cratita și adu-o la foc mic timp de 5 minute sau până când este fierbinte, apoi amestecă smântâna, adaugă brânza și condimentează după gust.
10. La final, garnisește supa cu smântână, arpagic proaspăt și câteva chipsuri de păstârnac.