1. Într-un bol, bate ouăle împreună cu sarea.
2. Adaugă zahărul pudră treptat și continuă să amesteci până când compoziția devine omogenă. Adaugă apoi uleiul Floriol Vitamina E și continuă să amesteci.
3. Adaugă făina și praful de copt. Frământă aluatul obținut cu mâna până când devine omogen. Atunci când devine îndeajuns de moale, îl poți așeza în tavă, presându-l cu degetele.
4. Bagă-l la cuptor 20-25 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. După ce aluatul de tartă este gata, lasă-l să se răcească.
Crema de vanilie
1. Pune toate ingredientele într-o oală, la foc mediu și amestecă constant. Când dă în clocot, dă focul mai mic și lasă-l să fiarbă încă 3-4 minute până când crema începe să se întărească.
2. Adaugă compoziția obținută peste aluatul rece. Lasă preparatul la temperatura camerei 30 de minute și bagă-l apoi la frigider timp de aprox. 2 ore.
Jeleul de prune
1. Între timp poți prepara jeleul. Spală prunele și taie-le în două. Într-o oală fierbe apa și adaugă prunele. Lasă-le la fiert până când prunele devin moi.
2. Bagă prunele într-un blender. Strecoară compoziția rezultată. Fierbe-o din nou într-o oală alături de gelatină și siropul de arțar, amestecând constant până când dă în clocot.
3. Atunci când compoziția se răcește puțin, adaug-o peste stratul de vanilie. Servește desertul după ce acesta a fost lăsat la frigider cel puțin 5 ore.