Înapoi la rețete
Dovleac umplut cu sănătate
Timp de preparare: 1 oră 10 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 2 dovleci

- 15ml ulei Floriol cu Vitamina E

- 180g de quinoa

- 360ml de supă de legume sau supă de pui

- 1 legătură de kale

- 2 căței de usturoi, mărunțiți

- 1 linguriță de cimbru uscat

- 5g sare

- 5g piper negru

- 400g năut

- Coaja de la o portocală

- 10ml suc proaspăt de portocală

- 80g merișoare uscate

- parmezan ras sau brânză feta

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 220°C. Taie dovleacul în două, scoate semințele, apoi așează jumătățile pe o tavă de copt, cu partea tăiată în sus. Unge cu un pic de ulei Floriol cu Vitamina E și presărați ușor cu sare și piper. Coace timp de 45-55 de minute, până când dovleacul este moale. Scoate din cuptor și lasă să se răcească. Redu temperatura cuptorului la 190°C.

2. În timp ce dovleacul se coace, pune supa într-o cratiță mică și adu-o la fierbere. Adaugă quinoa, apoi acoperă și lasă să fiarbă la foc mic timp de 12 minute, până când cea mai mare parte din supă este absorbită. Scoate de pe foc și lasă acoperit timp de 15 minute. Pasează cu o furculiță și lasă deoparte.

3. Într-o tigaie, încălzește restul de ulei Floriol cu Vitamina E. Adaugă frunzele de kale și gătește până se înmoaie, apoi redu focul. Adaugă usturoiul, cimbrul, sarea și piperul. Gătește încă 30 de secunde și adaugă năutul, coaja de portocală, sucul de portocală, quinoa gătită și merișoarele.

4. Odată ce dovleacul s-a răcit suficient, scoate pulpa, lăsând o margine de 1,3 cm pe laturi și o margine de 1,9 cm în partea de jos. Păstrează pulpa pentru altă utilizare (sau amestec-o cu restul umpluturii). Umple jumătățile de dovleac cu amestecul de kale și quinoa, apoi reintrodu dovleacul în cuptor. Coace la 190°C aproximativ 10 minute. Presară cu brânză și servește cald.

Poftă bună!