1. Pentru rața confit, amestecă piperul cu foile de dafin, usturoiul și sarea, apoi presară o treime din mix pe fundul unui vas termorezistent. Așează deasupra pulpele de rață, cu pielea în sus, într-un singur strat, apoi presară restul de sare. Acoperă cu folie alimentara și dă-le la frigider peste noapte timp de cel puțin 24 de ore.
2 Încinge cuptorul la 140ºC. Îndepărtează sarea nedizolvată de pe carne. Pune grăsimea de rață sau de gâscă și uleiul Floriol de Floarea Soarelui într-o cratiță care poate fi dată și la cuptor și las-o pe foc până când se topește complet și începe sa facă bule de aer. Stinge focul și scufundă pulpele de rață în grăsime – trebuie să fie complet acoperite, așa că mai poți adăuga ulei Floriol dacă este nevoie. Dă-le la cuptor timp de 2 ore și nu îți face griji că ar fi „prea multa grăsime”, carnea nu va absorbi deloc din grăsime, ci va ieși crocantă și delicioasă la final.
3. In timp ce se gătește carnea, pregătește lintea. Încinge uleiul Floriol Floarea Soarelui într-o cratiță încăpătoare. Adaugă morcovul, ceapa, țelină, foaia de dafin și sotează legumele la foc moderat timp de 10 minute, pana se înmoaie. Pune și lintea în cratiță și mai sotează timp de 1-2 minute. Toarnă supa peste ingrediente și fierbe totul, fără capac, timp de 20-25 de minute pana ce lintea e fragedă și cea mai mare parte a lichidului a fost absorbită.
4. Scoate rata de la cuptor și lasă pulpele sa se răcească in grăsime. Când devin manevrabile, transfera-le într-o tava pentru friptura. Mărește intensitatea cuptorului la 180°C. Dă-le la cuptor timp de 20 de minute, până se rumenesc uniform, iar pielea devine crocantă.
5. Pentru merele și ceapa caramelizate, pune untul și uleiul într-o tigaie încăpătoare, împreună cu zaharul, și pune tigaia pe foc mic, amestecând pana când zaharul se topește. Adaugă ceapa și merele împreună cu un strop de zeamă de lămâie și sotează-le timp de aproximativ 5 minute, pana când merele devin aurii.
6, Pentru a servi, pune lintea pe farfurii, așează câte o pulpă de rață deasupra și aranjează mere și ceapa caramelizată pe margini.