1. Încinge cuptorul la 200°C. Într-o cratiță sau un vas care poate fi dat la cuptor amestecă untul tăiat bucăți, uleiul Floriol natural bogat în vitamina E, laptele, zaharul și sarea. Dă totul la cuptorul încins timp de 15 minute.
2. Scoate cu grijă cratița din cuptor, incorporează faina în amestec și amestecă pana obții un aluat. Întinde-l în forme mici de tartă, atunci când e suficient de rece încât să poată fi manevrat cu mâna. Dă formele la cuptor timp de 25-30 de minute, până se rumenesc.
3. Pentru crema, toarnă 400ml de lapte într-o cratiță, pune-o pe foc mic spre mediu și lasă laptele sa se încălzească încet. Între timp, bate gălbenușurile cu zahărul și laptele rămas, apoi incorporează amidonul și faină Ia laptele de pe foc înainte sa fiarbă și toarnă-l treptat peste compoziție. Toarnă totul înapoi în cratiță și repune la fiert pe foc mediu, amestecând încontinuu. Când începe sa facă mici bule pe margini și se încheagă, redu flacăra la minim și amestecă energic încă 2 minute. Ia crema de pe foc, incorporează extractul de vanilie și, dacă e nevoie, strecoară compoziția printr-o sită pentru a elimina cocoloașele.
4. Las-o să se răcească, apoi transfer-o în formele de tartă, peste aluatul copt. Decorează după plac, cu căpșuni proaspete feliate.