Preparea blat:
1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
2. Unge forma cu Ulei Floriol Vitamina E și tapeteaz-o cu puțină făină.
3. Amestecă făina, praful de copt și sarea într-un bol.
4. Bate gălbenușurile de ou și adaugă treptat zahărul, esența de vanilie și făina.
5. Încălzește laptele și uleiul și adaugă-le în aluat. Toarnă in formă.
6. Lasă-l la cuptor 30 de minute, iar apoi scoate-l pentru a se răci.
Pregătire și asamblare straturi:
7. Încălzește smântâna de gătit 2-3 minute până la punctul de fierbere.
8. Amestecă gălbenușurile bătute, sarea și zahărul cu un mixer.
9. Adaugă amestecul treptat peste smântână și lasă-le la foc mediu amestecând constant timp de 8 minute.
10. Adaugă vanilia.
11. Pune amestecul la frigider pentru cel puțin 3 ore.
12. Pune cubulețe de blat într-un bol și stropește-le cu 2 linguri de suc de portocale.
13. Acoperă-le cu jumătate din cantitatea de marmeladă, afine și cremă.
14. Repetă stratificarea și pune apoi la frigider între 4 și 24 de ore.
15. Decorează la final cu frișcă și migdalele.