1. Pentru a face piureul de cartofi dulci, tăiați fiecare cartof pe jumătate și ungeți părțile tăiate cu ulei Floriol natural bogat în Vitamina E. Așezați bucățile de cartofi pe o tavă cu hârtie de copt și coaceți la 190° C timp de 25-30 de minute până când devin moi. Curățați coaja și zdrobiți într-un bol.
2. Preîncălziți cuptorul la 176° C și pregătiți o altă tavă cu hârtie de copt
3. Adăugați în bolul cu piure siropul de arțar, tahini, uleiul Floriol cu Vitamina E și extractul de vanilie. Amestecați bine pentru a omogeniza compoziția.
4. Adăugați făina, praful de copt și sarea de mare și amestecați până nu mai rămân cocoloașe de făină. Încorporați apoi și bucățile de ciocolată.
5. Transferați aluatul rezultat în tava de copt pregătită la pasul 2 și nivelați-l folosind o lingură sau o spatulă.
6. Coaceți aluatul timp de 30-35 de minute, până când devine auriu. Lăsați apoi să se răcească timp de 30 de minute. Tăiați în bucăți și savurați blondinele calde sau la temperatura camerei alături de o cafea sau un ceai.
Puteți păstra blondinele într-un recipient etanș la temperatura camerei timp de până la 2-3 zile sau în frigider timp de până la 5-7 zile.
Ideale pentru planificarea alimentară.