1. Încălzește cuptorul la 170°C. Acoperă pereții unei forme rotunde de aproximativ 22 cm cu hârtie de copt și unge cu puțin ulei Floriol cu Vitamina E.
2. Folosește un mixer electric pentru a bate ouăle și zahărul într-un bol timp de aproximativ 10 minute sau până când amestecul devine pufos și își triplează volumul.
3. Între timp, pune făina de alune de pădure într-un bol. Adaugă peste făina fără gluten și praful de copt și amestecă bine. Dizolvă apoi cafeaua în apă.
4. Cu mixerul la viteză mică, toarnă treptat uleiul în amestecul de ouă până se încorporează complet. Adaugă ușor și amestecul de făină. Pune apoi cafeaua până se combină. Toarnă în forma pregătită.
5. Coace timp de 50 de minute. Poți testa cu un băț inserat în centrul prăjiturii. Lasă tortul deoparte timp de 5 minute, apoi îndepărtează forma și lasă să se răcească.
6. Amestecă lichiorul de cafea cu smântâna bătută. Răcește până la momentul servirii.
7. Acoperă prăjitura cu crema preparată la pasul anterior și presară alune de pădure și ciocolată tocată deasupra.