1. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Ungem tava cu Floriol Vitamina E și apoi punem hârtia de copt.
2. Tăiem roșiile buchețele cu ajutorul foarfecelor având grijă să lăsăm cozile intacte. Apoi le punem pe hârtia de copt și le stropim cu puțin ulei Floriol Vitamina E. Sare și piper după gust.
3. Scurgem spanacul de apa în plus. Apoi într-un castron separat îl amestecăm cu feta, ricotta, ceapa șalotă, mărar și coaja de lămâie într-un bol mare. La final adaugăm ouăle și amestecăm bine.
4. Pe o suprafață curată întindem foile de plăcintă filo. Tăiem fiecare foaie de plăcintă în patru în formă de x.
5. Punem bucățile obținute de plăcintă filo una peste alta și le tăiem pe jumătate pentru a obține 48 de bucăți.
6. Apoi le acoperim cu un prosop uscat, apoi cu unul umed pentru a preveni ca foaia de filo să se usuce.
7. Luăm 5 pătrate de foi filo suprapuse de plăcintă, le ungem cu Floriol Vitamina E și le punem în tava pregătită. Repetăm procesul cu alte 5 bucăți de plăcintă filo până umplem tava.
8. Cu ajutorul unei linguri umplem bucățile de filo cu amestecul de spanac și brânză. Coacem timp de 30 de minute.
9. Adaugăm roșiile și coacem încă 10-15 minute până când roșiile sunt coapte și plăcintele sunt rumenite.