Înapoi la rețete
Shakshuka pe lipie
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 3 linguri de ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- o ceapă  

- 2 căței de usturoi  

- o linguriță de paprika afumată  

- o jumătate de linguriță de semințe de chimen  

- un ardei kapia  

- 400g roșii tocate  

- 200ml apă  

- 2 lipii turcești  

- 2 ouă  

- 100g branză feta  

Mod de preparare

1. Încălzește uleiul într-o tigaie.

2. Călește ceapa, usturoiul și ardeiul.

3. Adaugă roșiile tocate împreună cu paprika afumată și semințele de chimen.

4. Adaugă apă și lasă la fiert 10-15 minute sau până când compoziția a scăzut.

5. În acest timp, încălzește cuptorul la 180 de grade.

6. Pune cele 2 lipii într-o tavă.

7. Adaugă amestecul de legume pe fiecare lipie.

8. Cu ajutorul unei linguri, formează două cuiburi în care vei sparge câte un ou.

9. Presară feta după gust.

10. Lasă totul la cuptor timp de 12-15 minute.

Poftă bună!