Înapoi la rețete
Brioșe sănătoase cu morcovi
Timp de preparare: 15 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 210g făină integrală

- 5g praf de copt

- 10g scorțișoară măcinată

- 5g bicarbonat de sodiu

- 5g sare

- 5g ghimbir măcinat

- 5g nucșoară măcinată

- 210g morcovi tăiați și rași

- 60g nuci tocate

- 60g stafide

- 80ml ulei Floriol cu Vitamina E

- 120ml sirop de arțar sau miere

- 2 ouă

- 240g iaurt grecesc

- 1 linguriță extract de vanilie

- 1 lingură de zahăr

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 220 de grade. Unge cu un pic ulei Floriol cu Vitamina E formele tăvii pentru brioșe.

2. Într-un castron mare, combină făina, praful de copt, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul și nucșoara. Amestecă bine cu un tel. Într-un alt castron, amestecă stafidele cu o linguriță de făină pentru a nu se lipi una de alta. Adaugă morcovii, nucile tocate și stafidele în celelalte ingrediente și amestecă pentru a combina.

3. Într-un castron combină uleiul și siropul de arțar și bate-le împreună cu un tel. Adaugă ouăle și amestecă bine, apoi adaugă iaurtul și vanilia și amestecă din nou.

4. Toarnă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă cu o lingură mare până se omogenizează. Împarte aluatul în mod egal între cele 12 forme. Presară zahărul peste partea de sus a brioșelor Coace timp de 13-16 minute până când devin aurii deasupra.

5. Așează tava pe un grătar pentru răcire și servește.

Poftă bună!