1. Preîncălzește cuptorul la 220 de grade. Unge cu un pic ulei Floriol cu Vitamina E formele tăvii pentru brioșe.
2. Într-un castron mare, combină făina, praful de copt, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul și nucșoara. Amestecă bine cu un tel. Într-un alt castron, amestecă stafidele cu o linguriță de făină pentru a nu se lipi una de alta. Adaugă morcovii, nucile tocate și stafidele în celelalte ingrediente și amestecă pentru a combina.
3. Într-un castron combină uleiul și siropul de arțar și bate-le împreună cu un tel. Adaugă ouăle și amestecă bine, apoi adaugă iaurtul și vanilia și amestecă din nou.
4. Toarnă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă cu o lingură mare până se omogenizează. Împarte aluatul în mod egal între cele 12 forme. Presară zahărul peste partea de sus a brioșelor Coace timp de 13-16 minute până când devin aurii deasupra.
5. Așează tava pe un grătar pentru răcire și servește.