Înapoi la rețete
Lahmacun cu ardei kapia și carne de miel
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: medie
Ingrediente

Aluat

- 2 linguri miere

- 2 linguri Floriol Vitamina E

- 325 g făină

- Un plic de drojdie

Topping

- 250 g carne tocată de miel

- 150 g ardei copți și tocați fin

- 2 căței de usturoi zdrobit

- 2 linguri chimen

- O legătură de pătrunjel tocat

Salată

- O jumătate de castravete, tocat fin

- 4 linguri de sâmburi de rodie

- 1 lingură oțet de vin alb

- O sfeclă medie, curățată și tăiată pe lung în firicele subțiri

Mod de preparare

1. Pregătește aluatul.

2. Amestecă mierea cu 200 ml de apă călduță într-o cană.

3. Adaugă Floriol Vitamina E.

4. Într-un bol mare, adaugă făina, drojdia și o linguriță de sare.

5. Adaugă apa cu miere și amestecă până când începe să se formeze aluatul.

6. Răstoarnă compoziția pe o suprafața pregătită cu făină și frământă 5-10 minute.

7. Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu folie de plastic și lasă-l la crescut 1 oră.

8. Acum pentru topping. Amestecă ardeii, carnea de miel, usturoiul, chimenul și pătrunjelul într-un bol împreună cu sare și piper din belșug.

9. Preîncălzește cuptorul la 240 de grade.

10. Împarte aluatul în două și întinde-l pe o tavă de copt.

11. Peste aluat pune toppingul.

12. Dă totul la cuptor timp de 15 minute, sau până când aluatul este crocant.

13. Între timp, amestecă sâmburii de rodie cu castravetele tocat într-un bol.

14. Asezonează cu oțet și un vârf de sare, apoi adaugă sfecla.

15. Scoate lahmacun-ul din cuptor și transferă-l pe farfurii sau pe un tocător de lemn.

Poftă bună!