Pentru aluat:
1. Pune făina, praful de copt și sarea în robotul de bucătărie.
2. Procesează 5 secunde.
3. Adaugă Floriol natural bogat în vitamina E și apoi apă caldă.
4. Procesează până când aluatul devine o minge. (Adaugă apă suplimentară dacă este necesar).
5. Transferă aluatul pe o suprafața acoperită cu făină.
6. Frământă câteva secunde.
7. Acoperă cu folie de plastic și odihnește aluatul 30 de minute.
8. Formează aluatul în rulouri.
9. Taie 12 porții, de aproximativ 2cm.
10. Întinde fiecare porție de aluat cu un sucitor.
11. Cu un cuțit, taie cercuri de aluat de aproximativ 10 cm în diametru.
Pentru umplutură:
1. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
2. Încălzește 2 linguri de Floriol Omega 9 într-o tigaie mare.
3. Sotează ceapa și usturoiul.
4. Adaugă puiul deja gătit împreună cu pasta de roșii, ceapa și usturoiul granulat.
5. Adaugă sare și o cană de apă.
6. Gătește până când lichidul s-a evaporat, aproximativ 5-8 minute.
7. Întinde un disc de aluat și pune umplutura pe jumătate din acesta.
8. Bate un ou împreună cu o linguriță de apă.
9. Cu o perie de patiserie, umezește marginea interioară a aluatului.
10. Îndoaie aluatul și sigilează empanada apăsând marginile cu o furculiță.
11. Repetă acest proces.
12. Pune toate empanadele într-o tavă și unge-le cu restul de ou cu apă.
13. Coace timp de 35 de minute.