Înapoi la rețete
Quiche Mediteranean
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
Ingrediente

Ingrediente

- 400g aluat fraged de tartă

- 200g somon afumat

Umplutura de ouă

- 6 ouă mari

- 160 ml lapte

- 10 g sare de mare

- 10 g piper negru

Umplutura de legume

- 240 g ardei gras tocat, tăiat cuburi

- 1 ceapă roșie medie, feliată subțire

- 30 ml ulei Floriol Vitamina E

- 10 g oregano uscat

- 10 g usturoi pudră (opțional)

- 20 g sare de mare

- 10 g piper negru

- 35 g spanac frunze

- 65 g măsline kalamata feliate

Mod de preparare

1. Decongelăm aluatul fraged până ajunge la temperatura camerei. Încingem cuptorul la 180°C (cu ventilație) sau 200°C (static). Pregătim o tavă pentru tarte cu diametrul de 24-26 cm. Așezăm aluatul în formă, tăiem excesul și îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc. Punem o hârtie de copt peste aluat și o cană de boabe de fasole. Acestea ajută aluatul să nu se ridice la copt. Coacem aluatul 8-10 minute sau până e puțin rumenit. Lăsăm să se răcorească.

2. Tăiați ardeiul gras, ceapa roșie și somonul în bucăți. Puneți-le într-o tigaie încăpătoare și căliți la foc mediu, amestecând din când în când. Adăugați-le, stropiți cu ulei Floriol și presărați cu oregano uscat, pudră de usturoi (opțional) și sare și piper. Amestecați bine pentru a acoperi legumele cu amestecul de ulei și condimente.

3. Într-un bol mediu, adăugați ouăle, laptele, sarea și piperul. Amestecați bine până când se omogenizează. Adăugați spanacul și măslinele tocate și amestecați. Adăugați ardeiul gras, ceapa și somonul, ușor răcite și amestecați bine până când totul este distribuit uniform.

4. Puneți umplutura în crusta de aluat coaptă și băgați la cuptor timp de 35-40 de minute până când umplutura e bine legată iar tarta ușor rumenită pe margini. Lăsați să se răcească timp de 10 minute înainte de a tăia și servi.

Quiche-ul poate fi păstrat în frigider timp de până la 3 zile. Feliile sunt în continuare excelente când sunt încălzite la 176 de grade C timp de 15 minute. Nu este recomandat să congelați quiche-ul.

Poftă bună!