Înapoi la rețete
Salată mediteraneeană cu năut
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

- 2 linguri Floriol Ulei din Semințe de Rapiță, In și Dovleac

- 3 căței de usturoi

- 1 lingură coajă rasă de lămâie

- 2 linguri zeamă de lămâie

- Sare

- Piper

- Chimen

- 400g năut fiert

- 200g roșii cherry

- 4 curmale

- 3 castraveți tăiați felii

- 100g ardei copți

- O legătură de pătrunjel

- 100g brânză de capră

- 20g mentă proaspătă

Mod de preparare

1. Amestecă uleiul, usturoiul zdrobit, coaja și zeama de lămâie, sarea și piperul într-un bol mare.

2. Prăjește chimenul într-o tigaie timp de 30 de secunde.

3. Macină-l într-un mojar cu pistil și adaugă-l în bol.

4. Adaugă năutul, roșiile, curmalele, castraveții, ardeiul copt și pătrunjelul într-un bol si amestecă.

5. Servește desăvârșit cu brânză de capră și mentă.

Poftă bună!