1. Folosește o mandolină pentru a felia foarte subțire feniculul. Așează-l într-un castron mare, peste care adaugă sucul de la un lime. Adaugă sare, amestecă ușor și lasă deoparte la marinat.
2. Taie cepele verzi și feliază-le subțire în lungime. Așează-le într-un castron cu apă cu gheață timp de 2-3 minute sau până se învârt ușor. Scurge bine. Zdrobește avocado într-un castron. Adaugă sucul de la lime-urile rămase, condimentează după gust și amestecă bine. Feliază și castraveții în fâșii subțiri.
3. Scurge feniculul. Așează avocado-ul într-un cerc în jurul marginii unei farfurii mari. Așează deasupra feniculul marinat, castraveții, ridichea, ceapa verde și somonul. Stropește cu ulei Floriol mix de rapiță, in, dovleac, și condimentează cu piper. Pune peste smântâna proaspătă și icrele de somon. Presară apoi mărarul și micro-ierburile. Servește imediat cu crackers sau pâine.