Înapoi la rețete
Feta la grătar cu sos de cireșe
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 400g feta, tăiată în 8 bucăți

- 30ml ulei Floriol din semințe de rapiță, in și dovleac

- 20g mentă sau oregano uscat

- 300g cireșe, fără sâmburi

- 60ml linguri oțet de vin roșu

- 15g semințe de muștar galben

- 3 frunze de dafin

- 10g boabe de piper negru

- 5g fulgi de ardei iute

- 60g zahăr

- pâine de pâine prăjită, pentru servit

Mod de preparare

1. Pune cireșele, oțetul, zahărul și condimentele într-un vas pe foc. Lăsă-le să fiarbă până când cireșele devin lucioase și încep să se spargă (aproximativ 12 minute). Îndepărtează vasul de pe foc și lasă-le deoparte să se infuzeze.

2. Încinge grătarul la temperatură înaltă. Așează pe o tavă hârtie de copt și pune feliile de feta deasupra. Presară-le cu ulei Floriol din semințe de rapiță, in și dovleac și pune deasupra mentă sau oregano uscat. Gătește timp de 5 minute, apoi așează bucățile pe un platou de servire. Adaugă deasupra câteva cireșe și sucul lor. Servește alături de felii de pâine prăjită pentru a absorbi sucul.

Poftă bună!