1. Înmoaie nucile în apă timp de 2 ore.
2. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
3.Așează conopida pe o tavă de copt și amestecă cu 50ml de ulei Floriol mix de rapiță, in și dovleac și jumătate din cantitatea de sare. Taie căpățâna de usturoi pe jumătate. Stropește jumătatea de căpățână de usturoi cu un pic de ulei și 1g de sare și înfășoară în folie de aluminiu. Așează-l pe tava de copt. Coace conopida și usturoiul până când devin moi, timp de 35 până la 40 de minute.
4. Transferă conopida într-un procesor de alimente. Scoate și cățeii de usturoi din coji și adaugă-i peste conopidă, alături de nucile scurse, apa, restul uleiului Floriol, sucul de lămâie, rozmarinul și restul de sare. Amestecă până devine omogen, adăugând mai multă apă dacă este necesar. Transferă într-un castron și presară cu piper, nuci tocate prăjite și mai mult ulei și rozmarin, dacă dorești.