Înapoi la rețete
Salată caldă de orz cu năut
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 2 linguri de Floriol Presat la Rece din Semințe de Rapiță  

- 1 cană de orz uscat  

- 3 căni de apă  

- 1 sfert de linguriță de sare  

- 2 căței de usturoi, tocați fin  

- 2 cârnați, tăiați cubulețe  

- 2 roșii, tocate  

- 1 legătură de frunze de sfeclă sau kale  

- 1 conservă de năut  

- 3 linguri de oțet balsamic  

- 1 lingură de busuioc uscat  

- 1/2 lingură de sos de soia  

Mod de preparare

1. Fierbe orzul în apă cu sare timp de 30-45 minute.
2. Între timp, încălzește uleiul într-o tigaie adâncă.
3. Prăjește cârnații tocați cuburi.
4. Adaugă roșia, frunzele de sfeclă și sotează timp de 5 minute.
5. Adaugă restul ingredientelor.
6. Gătește timp de 5 minute pentru a încălzi boabele de năut.
7. Adaugă orzul gătit și amestecă.
8. Servește salata călduță sau rece, după bunul plac, iar pentru un plus de vitamine și minerale poți adăuga deasupra și câțiva vlăstari de microplante.

Poftă bună!