Înapoi la rețete
Salată de pui și nuci pecan
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 100ml Floriol Ulei din Semințe de Rapiță, In și Dovleac

- 2 bucăți de piept de pui dezosat

- Sare și piper

- 30g nuci pecan

- O lingură zahăr brun

- Sos picant

- 20ml oțet balsamic

- Jumătate de linguriță de muștar Dijon

- 2 căței de usturoi zdrobit

- 200g rucola

- 50g zmeură proaspătă

Mod de preparare

1. Încălzește o tigaie grill cu 2 linguri de ulei Floriol.

2. Asezonează pieptul de pui cu sare și piper.

3. Pune puiul în tigaie și gătește-l 5 minute pe fiecare parte.

4. Pune puiul deoparte și taie-l în cubulețe sau fâșii.

5. Prăjește nucile pecan într-o tigaie timp de 4-5 minute.

6. Adaugă zahărul și sosul picant.

7. Gătește până când nucile sunt acoperite.

8. Scoate nucile din tigaie, lasă-le la răcit apoi toacă-le.

9. Combină uleiul Floriol cu oțetul, muștarul și usturoiul zdrobit.

10. Pune rucola pe un platou întins.

11. Adaugă puiul, mix-ul de nuci pecan și zmeura.

12. Asezonează cu dressing-ul obținut.

Poftă bună!