1. Încălzește cuptorul la 150°C și așează hârtie pe două tăvi de copt. Pune nucile într-un blender și mărunțește-le pentru câteva secunde. Adaugă fulgii de ovăz și procesați încă câteva secunde. Varsă-le într-un castron și adaugă semințele de floarea-soarelui, semințele de dovleac, semințele de in și scorțișoara.
2. Într-un vas mic, combină uleiul Floriol din semințe de rapiță, in și dovleac, jumătate din cantitatea de miere, untul de migdale, 15ml din extractul de vanilie, laptele și sarea și încălzește ușor la foc mic timp de un minut. Amestecă cu un tel până când capătă o textură netedă și lucioasă. Toarnă apoi sosul peste ingredientele uscate și amestecă folosind un tel până când amestecul uscat sunt acoperite.
3. Uniformizează amestecul pe cele două tăvi de copt și coace timp de 10 minute. Amestecă și coace încă 10 minute până când compoziția devine aurie. Scoate din cuptor și adaugă fructele uscate. Fulgii se vor întări pe măsură ce se răcesc.
4. Pentru a pregăti parfaiturile, combină iaurtul cu restul de miere, extractul de vanilie și coaja rasă fin de lămâie într-un bol și amestecă bine. Într-un al doilea bol, combină fructele de pădure, sucul de portocale și încă o lingură de miere. Pune jumătate din iaurt în pahare, apoi acoperă cu un strat de fructe de pădure, un alt strat de iaurt și un strat final de fructe de pădure. Presară 2-3 linguri de granola în fiecare pahar.