1. Amestecă laptele cu oțetul de mere și lasă deoparte pentru un minut.
2. Combină făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea într-un castron.
3. Bate împreună uleiul și zahărul cu un mixer sau cu un tel pentru aproximativ două minute.
4. Adaugă amestecul de lapte și oțet și bate până când totul este omogenizat.
5. Adaugă piureul de banane și sosul de mere și amestecă.
6. Adaugă făina în amestecul de zahăr și banane în două loturi, amestecând bine după fiecare adăugare până când amestecul este neted.
7. Căptușește fundul a două tăvi cu hârtie de copt.
8. Împarte aluatul în mod egal între cele două tăvi.
9. Coace 25-30 de minute într-un cuptor de 150 de grade până când o scobitoare introdusă în centrul fiecărui tort iese curată.
10. Așază pe un raft să se răcească, aproximativ 10 minute, apoi desprinde hârtia de copt.
11. Pentru glazură, amestecă untul de arahide cu Floriol Presat la Rece din Semințe de Floarea Soarelui într-un bol adânc.
12. Amestecă în timp ce adaugi, progresiv, zahărul pudră.
13. Întinde o treime din glazură pe prima parte din tort, apoi adaugă a doua jumătate deasupra, împreună cu restul glazurii.
14. Ornează cu arahide prăjite și tăiate.