1. Încălzește cuptorul la 240C. Pune o tavă de copt în cuptor pentru a se încălzi.
2. Pune o cratiță medie cu apă la fiert și fierbe broccoli timp de 1 minut. Scurge broccoli și tamponează cu hârtie pentru a reduce apa în exces.
3. Presară ușor suprafața de lucru cu puțină făină. Împarte aluatul în două și întinde-l în două forme ovale. Amestecă brânza mascarpone și coaja de lămâie într-un castron. Scoate tava fierbinte din cuptor și transferă aluatul pe tava de copt. Unge aluatul cu mascarpone și adaugă broccoli și dovlecelul, apoi condimentează cu piper negru, după gust. Coace apoi timp de 10-12 minute, până când pizza devine crocantă și aurie pe margini.
4. Presară brânza de capră sfărâmată și ardeiul iute roșu, apoi stropește cu ulei Floriol presat la rece de floarea-soarelui pentru a finisa.