logo

Adina Chițu

Ingrediente 3-4 porții:

Pentru omletă aveți nevoie de:

  • 5 ouă
  • O linguriță de boia iute
  • ½ linguriță turmeric
  • O legătură de pătrunjel
  • Un praf de sare, unul de piper
  • linguriță scorțișoară
  • 30 ml ulei Floriol Vitamina E

Pentru orezul cu turmeric aveți nevoie de:

  • 100g orez sălbatic sau un amestec de mai multe tipuri de orez
  • ½ linguriță tumeric
  • O legătură de pătrunjel
  • Un praf de sare
  • linguriță scorțișoară
  • 50ml ulei Floriol Vitamina E

Pentru gălbiori aveți nevoie de:

  • 300-400 g gălbiori
  • 50ml ulei Floriol Vitamina E
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • O linguriță zeamă de lămâie
  • Un praf de sare

Modul de preparare:

Ce poate fi mai bun decât omleta cu brânză? Omletă ușor picantă, cu turmeric, orez și gălbiori. Un mic dejun consistent, variat, plin de culori și arome, numai bun de luat împreună cu toată familia.

  1. Puneți cele 5 ouă într-un bol. Adăugați boia, turmeric și pătrunjelul tocat mărunt. Lăsați deoparte.
  2. Curătați foarte bine gărbiorii de impurități.
  3. Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
  4. Încingeți o tigaie pe foc mediu cu 50ml de ulei, adăugați gălbiorii și gătiți preț de 2-3 minute. Adăugați zeama de lămâie, sare și cimbrul și băgați gălbiorii în cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până ce lichidul lăsat de gălbiori s-a evaporat, iar aceștia s-au rumenit.
  5. Puneți apă la fiert pentru orez conform indicațiilor de pe ambalaj.
  6. Fierbeți orezul până ce acesta este aproape complet gătit.
  7. Puneți o tigaie pe foc mediu cu 50ml ulei, odată ce acesta s-a încins adăugați orezul și gătiți preț de 2-3 minute, adăugați turmericul, sarea și pătrunjelul tocat mărunt și mai gătiți preț de 2 minute.
  8. Încingeți uleiul pentru omletă pe foc mediu.
  9. Puneți compoziția de omletă în tigaie și gătiți preț de 2-3 minute pe ambele părți.
  10. Serviți omleta cu orez și gălbiori copți.

Floriol Vitamina E

Știați că o lingură de ulei natural bogat în vitamina E conține 42% din doza zilnică recomandată? Floriol natural bogat în vitamina E este potrivit pentru garnituri și deserturi, mâncăruri gustoase și sănătoase.