logo

Adina Chițu

Ingrediente pentru 8 gofre (4 porții):

  • 200g făină
  • 125g ulei Floriol vitamina E (plus o lingură extra pentru aparatului de gofre)
  • 250ml lapte gras
  • 50g zahăr brun
  • Un ou mare
  • linguriță scorțișoară
  • 1 și ½ linguriță praf de copt
  • linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • ½ linguriță nucșoară proaspăt răzuită (opțional)
  • 2 linguri de miere sau sirop de arțar
  • 250 g fructe proaspete (zmeură, mure, smochine, afine)

Modul de preparare:

Un mic-dejun care cu siguranță îți va pune un zâmbet mare pe față, numai bun de savurat cu prietenii în weekend sau în orice altă zi a săptămânii, atunci când ai nevoie de ceva bun și delicios. Propunerea mea: gofre cu scorțișoară și ricotta, desigur! Un mic-dejun fresh, mega-gustos și foarte lejer

  1. Amestecați într-un bol ingredientele uscate: făina, zahărul brun, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara dacă o folosiți.
  2. Adăugați laptele, uleiul, oul și extractul de vanilie peste amestecul de ingrediente uscate.
  3. Omogenizați compoziția cu ajutorul unui tel.
  4. Preîncălziți aparatul de făcute gofre conform indicațiilor din manualul acestuia.
  5. Ungeți aparatul de gofre cu un strop de ulei, folosiți o pensulă termorezistentă sau un șervet de hârtie.
  6. Puneți compoziția în aparatul pentru gofre, în jur de două linguri de compoziție pentru fiecare gofră.
  7. Coaceți gofrele 2-3 minute sau până ce devin aurii.
  8. Amestecați ricotta cu mierea, puneți câte o linguriță de ricotta pe fiecare gofră, adăugați fructele proaspete și serviți lângă o ceașcă de cafea.

Floriol Vitamina E

Știați că o lingură de ulei natural bogat în vitamina E conține 42% din doza zilnică recomandată? Floriol natural bogat în vitamina E este potrivit pentru garnituri și deserturi, mâncăruri gustoase și sănătoase.