logo

Mihaela Sava

Ingrediente:

  • 4 banane bine coapte
  • 60 ml ulei de Floriol Vitamina D
  • 60 g miere
  • 230 g făînă albă de grâu
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 50 g afine
  • Zeama unei limete

Modul de preparare:

Banana bread cu afine, cocos și lime, unul dintre deserturile mele preferate. Pe lângă faptul că este foarte gustos, este și hrănitor. Oricând am poftă de ceva dulce și ușor, acest desert este printre primele opțiuni.

  1. Într-o tavă de chec de 20 cm punem hârtie de copt. Tăiem felii una dintre banane și le punem pe fundul tăvii, apoi presăram 1 lingură de fulgi cocos. Celelelate trei banane le facem piure. Peste piureul de banane adăugăm uleiul Floriol Vitamina D, zeama de lime și mierea.
  2. Într-un bol separat amestecăm făina, praful de copt și praful de sare, apoi le adăugăm peste compoziția cu banane și amestecăm tot.
  3. La final adăugăm afinele și cealaltă lingură de fulgi de cocos le încorporăm ușor în compoziție. Turnăm compoziția în tavă și coacem 45 de minute la 190 de grade.

Floriol Vitamina D

Știați că o porție zilnică de 20 g de ulei Floriol îmbogățit cu vitamina D conține 30% din doza zilnică recomandată de vitamina D? Vitamina D contribuie la o funcționarea normală a sistemului imunitar. Găsești aici câteva rețete în care poți folosi Floriol îmbogățit cu vitamina D.