logo

Laura Laurențiu

Ingrediente:

  • 4 fileuri de biban de mare, de aproximativ 150 de grame bucata, deja asezonate cu sare
  • 200 de grame de quinoa, o pseudocereală minune, plină de proteine și săracă în carbohidrați, bine clătită sub jet de apă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • câteva bucăți de vânătă, 1 astfel de bucată per porție e suficient
  • câteva bucăți de zucchini și atât vinetele cât și zucchini sunt deja presărate cu sare pentru a elimina apa în exces
  • 4 morcovi mici, pe jumătate fierți
  • 8 roșii cherry
  • 60 de ml. de ulei Floriol vitamina D, util pentru fixarea calciului în oase
  • și desigur sare și piper după gust

Modul de preparare:

Vă invit la o cină gustoasă și sănătoasă! Pentru mine e important să creez obiceiuri alimentare sănătoase familiei mele, așa că propunerea mea este un preparat cu pește, echilibrat și servit în porții moderate, exact cât trebuie ca să te simți bine! Rețeta face parte din campania Floriol #poftadeobiceiurisanatoase.

  1. Punem pe foc 400 de ml. de apă sărată. Adăugăm dafinul și 1 cățel de usturoi, întreg. Când fierbe, adăugăm quinoa, reducem focul la minimum și acoperim cu capacul. E gata cam în 20 de minute, când lichidul e complet absorbit.
  2. Pregătim un dressing, dând la blender usturoiul, zeama de lămâie, 1/2 din pătrunjel, sare și piper după gust și 40 de ml. de ulei.
  3. Zvântăm vinetele și dovleceii. Le punem într-un castron, adăugăm morcovii și roșioarele. Stropim legumele cu 2 linguri de ulei și le asezonăm cu sare și piper. Tragem legumele pe grătarul bine încins.
  4. Zvântăm peștele și-l facem la tigaie în puțin ulei bine încins, 7 minute pe partea cu pielea... râșnim acum piper... și-l facem 1 minut și pe partea cealaltă.
  5. Quinoa e gata! Îndepărtăm cățelul de usturoi și dafinul, adăugăm restul pătrunjelului și 3-4 linguri din dressing. Stropim legumele trase la grătar cu dressing și suntem gata de servire! Aranjăm frumos preparatul și credeți-mă, e greu să descriu cât de apetisant miroase! 

Floriol Omega 3 și 6

Mixul de ulei de floarea soarelui și cel de rapiță din Floriol Omega 3 și 6 oferă combinația de acizi grași esențiali organismului. 2 linguri din acest ulei conțin 33% din aportul necesar zilnic de Omega 3 și 80% din necesarul de Omega 6.