Femeile din România se pot înscrie într-un nou program de nutriție și lifestyle
26.10.2017

 

  • Conform unui studiu* realizat în primăvară, 30% dintre femeile consumatoare de ulei din România și-ar dori să apeleze la ajutor de specialitate pentru a adopta un stil de viață mai sănătos
  • Programul este dezvoltat de experți și este personalizat în funcție de nevoile fiecărei femei

 

București, 26 octombrie.

Larisa Petrini, expert în nutriție și health coaching, împreună cu Floriol, dau startul luna aceasta unui program de nutriție si lifestyle, având la bază o serie personalizată de recomandări, menite să susţina femeile din România să adopte, pas cu pas, un stil de viață mai sănătos. Larisa Petrini va coordona programul care are la bază ședințe de consiliere și supervizare adaptate nevoilor fiecărei participante. Binecunoscuta prezentatoare de televiziune, Ela Crăciun se va alătura programului din postura de ambasador şi totodată participant.

Cu toții suntem din ce în ce mai conștienți de faptul că hrana, odihna și relaxarea sau mișcarea au încetat să fie simple îndemnuri din revistele glossy, câștigând din ce în ce mai mult teren în viața noastră de zi cu zi. Fie că alegem să urcăm pe scări în loc să luăm liftul, să înlocuim o cina copioasa  cu o salată, păstrând burgerul pentru un prânz de weekend sau să ne luăm, măcar o dată pe săptămână, o oră de relaxare în parc sau pe fotoliul preferat, citind o carte sau savurând un ceai, fiecare își poate însuși mici pași pentru un stil de viață sănătos. Obiectivul nostru este să le arătăm acestor participante cum pot face asta, în armonie cu stilul lor de viață existent”, a declarat Larisa Petrini, expert lifestyle coaching şi nutriţie, la debutul acestui program.

 

 

Pași mici care pot duce la schimbări mari

Participantele sunt alese în urma unei selecții publice pe pagina de Facebook a Elei Craciun și pe cea a brandului Floriol, iar programul va dura 4 săptămâni, activitățile variind de la participantă la participantă, în funcție de obiectivele personale ale fiecăreia. Scopul final este ca, prin exemple simple și recomandări ușor de urmat, șase femei să regăsească motivație și inspirație, pentru a face schimbări într-un mod cât mai firesc, adaptat ritmului lor de viață.

Floriol susţine un stil de viaţă sănătos care începe cu o dietă variată şi echilibrată.  Echilibrul vine atât din moderaţie cât şi din felul în care combinăm ingredientele, iar organismul are nevoie de o varietate de nutrienţi, inclusiv acizi graşi.

 

Mă bucur să mă număr printre participantele acestui prim program personalizat pentru un stil de viață sănătos susţinut de Floriol. Este o preocupare pe care o am, ca orice femeie, iar sfaturile și recomandările unui expert așa cum este Larisa sunt extrem de prețioase și binevenite”, spune Ela Crăciun.

 

30% dintre femeile din România și-ar dori să primească consultanţă de specialitate pentru un stil de viață mai sănătos

 

Conform unui studiu* realizat de Floriol în primăvara acestui an, 30% dintre femei și-ar dori suportul unui specialist (nutriționist, instructor de fitness, food coach) pentru a adopta un stil de viață mai sănătos, insa doar una din zece alege să facă asta. O alimentație variată și echilibrată rămâne însă cea mai importantă preocupare a femeilor, astfel șase din zece femei au în vedere zilnic acest aspect.

Atunci când vine vorba despre lucruri care ar putea fi îmbunătățite, mai mult de 70% dintre ele ar vrea să facă mai multă mișcare, peste jumătate își doresc să reducă treptat cantitatea de dulciuri, iar patru din zece să se relaxeze mai des. Jumătate dintre participantele la studiu au declarat că fac zi de zi mișcare ușoară (aleg scările în locul liftului, coboară cu o stație mai devreme din mijlocul de transport și merg pe jos), și doar 15% dintre ele fac mișcare în mod susținut (jogging, înot, mers la sală, tenis, sporturi de echipă). Atunci când vine vorba de odihnă și relaxare, însă, doar patru din zece femei reușesc să doarmă cel puțin opt ore pe noapte.

 

*Studiul Ce înseamnă un stil de viață sănătos pentru femeile din România? a fost realizat în martie 2017, prin platforma iVOX, pe un eșantion reprezentativ de 1266 de respondente, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, mediu urban.

Contact de presă: Dorian Ilie, [email protected], 0743 12 12 35

 

Bunge Limited (www.bunge.com, NYSE: BG) este un lider global în domeniul agribusiness și alimentar, operând în peste 40 de țări, cu aproximativ 35.000 de angajați. Bunge comercializează, depozitează și transportă semințe oleaginoase și cereale pentru clienți din toată lumea.

Bunge România este unul dintre principalii actori din sectorul agribusiness din România, mai ales în ceea ce privește comercializarea și procesarea cerealelor, a semințelor de floarea-soarelui, rapiță și soia, fiind, de asemenea, un actor cheie în sectorul alimentar prin mărcile sale Floriol, Unisol, Ulvex si Raza Soarelui.

 

Bunge România contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor prin continua dezvoltare a liniei de uleiuri vegetale, controlând în mod sustenabil prin operațiunile sale întreg lanțul de aprovizionare, de la achiziționarea semințelor, până la produsele finale care ajung la clienți și consumatori. Prin intermediul operațiunilor de procesare locală a semințelor de floarea-soarelui, rapiță și soia, compania oferă partenerilor săi servicii logistice de calitate, disponibilitate si profesionalism. Depunem eforturi pentru a îmbunătăți starea de sănătate și obiceiurile de nutriție a clienților noștri, prin permanenta dezvoltare a produselor, și prin standardul ridicat de calitate și siguranță.

 

Bunge este prezentă în România prin fabrica de la Buzău care produce ulei rafinat pentru consum uman și fabrica de la Lehliu care produce șroturi, biodiesel și uleiuri vegetale brute.