Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Tort de ciocolata cu fructe de padure
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: medie
Ingrediente
  • BLAT:180g de unt  
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui Floriol, plus putin extra pentru uns  
  • 200g de ciocolata neagra, tocata  
  • 4 oua mari  
  • 200g de zahar brun  
  • 50g de faina  
  • 50g de migdale macinate  
  • GLAZURA:70g de unt  
  • 175g de ciocolata neagra, rupta   
  • 280g de zahar pudra, cernut  
  • 1 lingura sirop de zahar sau sirop de artar  
  • 120ml de smantana fermentata  
  • 1 lingurita extract de vanilie  
  • DECOR:500g mix de fructe de padure  
Mod de preparare

1 Incalzeste cuptorul la 180ºC. Unge cu ulei si tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru tort. Pune uleiul, untul si ciocolata intr-o cratita si se topeste-le incet, pana cand obtii un sos omogen. Intre timp, bate laolalta ouale si zaharul cu un mixer, aproximativ 5 minute, pana cand se ingroasa putin compozitia.

2 Toarna sosul de ciocolata in amestecul de oua si incorporeaza-l cu grija, folosind o lingura mare de metal. Amesteca faina, migdalele si ¼ lingurita de sare de mare, apoi inglobeaza-le in compozitia cu oua. Toarna amestecul obtinut in forma de copt si da totul la cuptor 30-40 de minute, pana cand formeaza o crusta subtire la suprafata. Lasa tortul sa se raceasca putin in forma, apoi scoate-l pe un gratar pentru prajituri.

3 Pentru glazura de ciocolata, topeste untul si ciocolata la bain-marie sau la microunde, pe treapta mica. Toarna compozitia de ciocolata intr-un bol, adauga mierea , apoi smantana si vanilia. Amesteca totul cu zaharul pudra. Daca ai un robot de bucatarie, foloseste-l pentru a mixa ingredientele. Daca ti se pare ca glazura e prea groasa, adauga cateva linguri de apa fierbinte.

4 Orneaza tortul cu glazura, las-o sa se intareasca, apoi presara fructele de padure deasupra.

Pofta Buna!