Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Tarte cu capsuni si crema de vanilie
Inapoi la retete
Timp de preparare: 1 ora si jumatate
Dificultate: medie
Ingrediente
  • ALUAT:200g de unt  
  • 2 linguri de ulei Floriol Floarea Soarelui  
  • 90ml de lapte  
  • 2 linguri de zahar   
  • 150g de faina  
  • CREMA DE VANILIE: 540ml de lapte   
  • 4 galbenusuri  
  • 130g de zahar brun  
  • 30g de amidon  
  • 30g de faina  
  • 2 linguri extract de vanilie  
  • DECOR:capsuni proaspete, feliate  
Mod de preparare

1. Incinge cuptorul la 200°C. Intr-o cratiţa sau un vas care poate fi dat la cuptor amesteca untul taiat bucaţi, uleiul Floriol Floarea Soarelui, laptele, zaharul si sarea. Da totul la cuptorul incins timp de 15 minute.

2. Scoate cu grija cratiţa din cuptor, incorporeaza faina in amestec si amesteca pana obtii un aluat. Intinde-l in forme mici de tarta, atunci cand e suficient de rece incat sa poata fi manevrat cu mana. Da formele la cuptor timp de 25-30 de minute, pana se rumenesc.

3. Pentru crema, toarna 400ml de lapte intr-o cratiţa, pune-o pe foc mic spre mediu si lasa laptele sa se incalzeasca incet. Intre timp, bate galbenusurile cu zaharul si laptele ramas, apoi incorporeaza amidonul si faina Ia laptele de pe foc inainte sa fiarba si toarna-l treptat peste compoziţie. Toarna totul inapoi in cratiţa si repune la fiert pe foc mediu, amestecand incontinuu. Cand incepe sa faca mici bule pe margini si se incheaga, redu flacara la minim si amesteca energic inca 2 minute. Ia crema de pe foc, incorporeaza extractul de vanilie si, daca e nevoie, strecoara compoziţia printr-o sita pentru a elimina cocoloasele.

4. Las-o sa se raceasca, apoi transfer-o in formele de tarta, peste aluatul copt. Decoreaza dupa plac, cu capsune proaspete feliate.

Pofta Buna!