Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Tapenade de masline verzi
Inapoi la retete
Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: usoara
Ingrediente
  • 300g de masline verzi (pastreaza cateva deoparte pentru ornat)  
  • 1 catel de usturoi, decojit  
  • 1 lingura de capere, bine scurse  
  • zeama de la ½ lamaie  
  • 2 linguri ulei Floriol Mediteran  
  • cateva frunze de busuioc, pentru ornat  
  • chifle proaspete, pentru servit  
Mod de preparare

1. Scoate samburii maslinelor, daca nu ai cumparat unele cu samburii deja scosi, si pune-le in vasul robotului de bucatarie sau in blender. Zdrobeste usturoiul cu ajutorul unei prese speciale sau toaca-l cat poti de marunt. Adauga-l in vasul robotului impreuna cu zeama de lamaie, uleiul Floriol Mediteran si caperele.

2. Mixeaza toate ingredientele, gusta pasta obtinuta si, daca ti se pare ca are nevoie mai presara sare (de obicei maslinele sunt destul de sarate).
Transfera tapenade in boluri pentru servit si orneaza cu frunze de busuioc si maslinele puse deoparte.

Pofta Buna!