Înapoi la rețete
Supă de linte roșie
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: Medie
Ingrediente

- 1 lingură de ulei Floriol cu ulei de măsline  

- 1 ceapă mare, tocată  

- 2 morcovi tocați  

- 1 vârf de cuțit semințe de chimion  

- 2 căței de usturoi, tocați  

- paprika afumată  

- 1 praf de zahăr  

- 1 strop de oțet din vin roșu  

- 250g de linte roșie  

- 2 conserve a câte 400g de roșii tocate  

- 850 ml supă de pui  

Mod de preparare

Călește timp de 10 minute ceapa, morcovii și semințele de chimion, pana se înmoaie, apoi adaugă usturoiul și prăjește toată compoziția timp de încă 1 minut. Presară deasupra paprika și zahărul, lasă totul pe foc încă 1 minut, apoi stropește-le cu un pic de oțet.

După câteva secunde adaugă lintea, amestecând ingredientele, apoi toarnă roșiile și supa de pui. Amestecă din nou bine toate ingredientele și lasă-le să fiarbă 30 de minute sau până lintea devine fragedă. Pasează totul cu ajutorul unui blender de mână - trebuie să obții o supă aproape cremoasă. Servește-o în boluri, stropită cu iaurt și ulei Floriol cu ulei de măsline.

Poftă bună!