Mood Food, retete pentru starea ta de spirit! Descarca aplicatia pe telefonul tau: Google Play | App Store
Supa de bere cu branza
Inapoi la retete
Timp de preparare: 25 minute
Dificultate: Complexa
Ingrediente
  • Ulei Floriol Fortis – 3 lingurite  
  • 2 cepe medii, taiate  
  • Usturoi zdrobit– 2 catei  
  • Bere blonda – 330ml  
  • Supa de pui – 3 cani  
  • Faina – ½ ceasca  
  • Lapte degresat – 2 cesti  
  • Piper proaspat zdrobit – ¼ lingurita  
  • Branza Cheddar faramitata– 1 ¼ cesti  
  • Sare – ¼ lingurita  
Mod de preparare

Incalzeste uleiul Floriol Fortis intr-o oala mare. Pune ceapa, sarea si piperul si caleste-le 4-5 minute. Adauga usturoiul si mai asteapta un minut. Apoi toarna berea si lasa sa fiarba 20 de minute.
Amesteca faina cu ½ cana de supa de pui intr-o oala. Pune la fiert, la foc mediu si amesteca. Dupa ce a dat in clocot, mai asteapta doua minute si da-o deoparte.
Pune compozitia de bere si 1 ½ cana de supa de pui in blender. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi pune inapoi pe foc. Adauga ultima cana de supa, amesteca si lasa la fiert 10 minute, la foc mic.
Adauga laptele si mai lasa la fiert alte 10 minute. Dupa ce opresti focul, inglobeaza treptat branza si amesteca pana se omogenizeaza.
Savureaza alaturi de crutoane si bacon prajit.

Pofta Buna!