Înapoi la rețete
Supă de bere cu brânză
Timp de preparare: 25 minute     Dificultate: Complexă
Ingrediente

- Ulei Floriol îmbogățit cu vitamina D – 3 lingurițe  

- 2 cepe medii, tăiate  

- Usturoi zdrobit– 2 căței  

- Bere blondă – 330ml  

- Supă de pui – 3 căni  

- Faina – ½ ceașcă  

- Lapte degresat – 2 cești  

- Piper proaspăt zdrobit – ¼ linguriță  

- Brânză Cheddar fărâmițată – 1 ¼ cești  

- Sare – ¼ linguriță  

Mod de preparare

Încălzește uleiul Floriol îmbogățit cu vitamina D într-o oală mare. Pune ceapa, sarea și piperul și călește-le 4-5 minute. Adaugă usturoiul și mai așteaptă un minut. Apoi toarnă berea și lasă să fiarbă 20 de minute.

Amestecă făina cu ½ cana de supa de pui într-o oală. Pune la fiert, la foc mediu și amestecă. După ce a dat in clocot, mai așteaptă doua minute și dă-o deoparte.

Pune compoziția de bere și 1 ½ cana de supa de pui în blender. Amestecă pana se omogenizează, apoi pune înapoi pe foc. Adaugă ultima cană de supă, amestecă și lasă la fiert 10 minute, la foc mic.

Adaugă laptele și mai lasă la fiert alte 10 minute. După ce oprești focul, înglobează treptat brânza și amestecă până se omogenizează.

Savurează alături de crutoane și bacon prăjit.

Poftă bună!